Home / Arad / Reţea de trafic de cocaină destructurată de DIICOT

Reţea de trafic de cocaină destructurată de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări faţă de inculpaţii ROHOZNEANU UŢU CLAUDIU, 44 de ani, ŞTEFAN TUDOR, 44 de ani, KRECSUN ŞTEFAN DANIEL, 32 de ani şi ŢICA COSMIN PAUL, 24 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 10 rap. la art. 3 alin. 1 şi 2 şi de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000.

        În sarcina inculpaţilor se reţine că au organizat şi coordonat procurarea unei importante cantităţi de cocaină din Venezuela şi transportul drogurilor de mare risc pe rută aeriană către Spania.

        La data de 28.11.2011, urmare a colaborării procurorilor D.I.I.C.O.T. cu autorităţile  judiciare din Spania, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict pe aeroportul Barajas – Madrid, în timp ce transporta cantitatea de 3,7 kg cocaină.

         La data de 28 februarie 2012, alţi doi membri ai grupării  au fost depistaţi în flagrant delict, în punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, în timp ce intenţionau să introducă în ţară cantitatea de 1,5 kg cocaină, drog de mare risc, disimulată în bara de protecţie a autoturismului cu care se deplasau.

        Valoarea totală a drogurilor este de 400.000 de Euro.

        Facem precizarea că inculpaţii Rohozneanu Uţu Claudiu şi   Ştefan Tudor se află în prezent în executarea unor pedepse privative de libertate de 13 ani şi respectiv 20 de ani închisoare, condamnari pronuntate in dosare penale de criminalitate organizata investigate de catre D.I.I.C.O.T.

        La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a  inculpaţilor.

        Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O., SCCO Timişoara şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia de Prevenire a Criminalităţii în Mediul Penitenciar şi Jandarmeriei Române.

        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către D.O.S  şi D.G.I.P.I.

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns