Arhivă

Reşiţa are din nou un campion național la schi

Performanța de excepție îi aparține lui Alin TULBUREAN, tânărul sportiv susținut de Fundația UDR

 

Abordând acest final de sezon competiţional într-o formă maximă, schiorul Alin TULBUREAN a reuşit să-şi adjudece, astăzi, la Campionatele Naționale Şcolare de Schi desfăşurate în Stațiunea Suior – Maramureș, titlul de Campion naţional școlar la slalom special.

Rezultatul este o confirmare categorică a valorii schiorului reşiţean dar şi o revanşă, luată cu sportivitate, pentru neacordarea titlului de campion national la Campionatul de Schi Alpin pentru Copii și Cadeți de la Azuga, unde a concurat, săptămâna trecută, în aceeași companie. Deşi a fost descalificat în urma unui arbitraj îndoielnic la specialitatea sa, slalomul special, Alin TULBUREAN a obţinut atunci titlul de vicecampion national la slalom super-uriaș (Super G).

Dacă prin acest rezultat, Reşiţa a revenit pe podiumul schiului naţional de performanţă, titlul câștigat astăzi readuce Reşiţa pe cea mai înaltă treaptă, după 48 de ani de absență. O realizare cu atât mai specială cu cât în prezent nu există la Reșița sau în Caraș-Severin un club de schi de performanţă activ.

Alin TULBUREAN, elev al Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița, practică intensiv schiul de opt ani și este legitimat, de patru ani, la Clubul Sportiv Școlar din Petroșani. Până în prezent a participat la majoritatea concursurilor locale și regionale, urcând invariabil pe podiumurile Cupei de Vest, Cupei Prietenii Munţilor, Cupei Văii Jiului sau a Cupei Superschi de la Cavnic. Fundaţia UDR sprijină performanţa şi evoluţia ascendentă a lui Alin TULBUREAN, al cărui următor obiectiv major din carieră îl reprezintă participarea și câștigarea probelor din cadrul Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013, cea mai importantă competiție sportivă organizată în România, după Universiada din 1980.

 

3 comments
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts