Imagini prof. dr. Gh Popovici. Mulţumim!

Știința Municipal Dedeman Bacău nu reușește să spargă gheața în deplasările de la echipele din prima jumătate a clasamentului, pierzând şi de data aceasta la Reșița, cu HS Caraș-Severin. Echipa băcăuană a păcătuit foarte mult pe faza de atac, acolo unde golurile din pozițional au fost foarte rare și nu a reușit să gestioneze finalul de meci.
În Polivalenta reşiţeană, handbaliştii pregătiţi de Aihan Omer şi Gligore Czari au câştigat la o diferenţă de două goluri meciul cu redutabila formaţie moldoveană, deşi diferenţa la pauză era de 4 goluri pentru elevii conduşi din tribună de Aihan Omer. HC Caraş-Severin, ocupanta locului cinci în clasamentul Ligii Naţionale, a primit sâmbătă replica echipei din Bacău, singura formaţie care a rămas cât de cât în spatele liderei HCM Constanţa. Înaintea jocului programat la Reşiţa, diferenţa dintre dintre cele două formaţii era de nouă puncte, însă acest lucru nu s-a văzut pe teren. Deşi nu l-a avut pe bancă pe antrenorul Aihan Omer, suspendat după meciul de la Suceava, echipa cărăşeană s-a mobilizat exemplar şi a avut un excelent început de joc. Reşiţenii conduceau cu un surprinzător 6-1 în minutul 10, pe fondul unui start mai ezitant al oaspeţilor. Până la finele primei reprize, ambele formaţii au avut momente bune, dar pauza i-a găsit în avantaj tot pe cărăşeni.

Repriza a doua a însemnat o permanentă cursă de urmărire a echipei gazdă, iar în minutul 58 Ionuț Rotaru a reușit să înscrie golul egalizator, 23-23. Din păcate, avea să fie și ultimul gol al băcăuanilor, fiindcă reșițenii au fost mai lucizi pe final, izbutind să marcheze de două ori, prin Vaidasigan, din 7 metri, și Rohozneanu, obținând cele două puncte puse în joc.

În partea secundă a meciului HC Caraş-Severin a rezistat eroic, reuşind să menţină un avantaj fragil pe tabelă, într-o perioadă în care s-a remarcat portarul Antonaru. Intervenţiile inspirate ale goalkeeperului reşiţean au ţinut echipa gazdă în joc, iar finalul a fost, ca şi la Suceava, pe muchie de cuţit. În minutul 58, oaspeţii au egalat pentru prima oară, dar bucuria Ştiinţei a fost de scurtă durată. Meciul s-a încheiat cu victoria meritată a gazdelor, scor 25-23.

În meciul cu Bacăul, cel mai inspirat marcator al nostru a fost Vaidasigan, cu cinci reuşite, secundat de Pârâianu, care a înscris de patru ori în poarta moldoveană. Câte trei goluri au marcat Pârvan, Tucanu, Ciubotariu şi Grigoraş, iar Petrea şi Rohozneanu şi-a trecut în cont câte o dublă.  Deși înfrântă, Știința își păstrează avansul de 6 puncte față de locul al treilea, dat fiind faptul că vineri, în prologul etapei, HC Odorhei a învins CSU Suceava cu 38-32.

Sunt foarte bucuros de victorie. Acest final de meci mai puţin sigur şi mai puţin spectaculos cred că este urmarea acelor absenţe de la antrenament, jumătate de echipă a fost absentă. Astăzi am reuşit un meci bun, punctele forte ale Bacăului au fost contracarate. Este o victorie care ne dă un moral pozitiv pentru celelalte meciuri. S-a simţit lipsa lui Cuciula, deoarece Rohozneanu a fost nevoit să facă ambele faze tot meciul. Cu Cuciula în apărare şi cu Rohozneanu în atac, radamentul nostru este mult mai bun” spunea Omer după meci. Voica şi-a recunoscut înfrângerea cât şi faptul că poziţia actuală din clasament este doar un joc al sorţii: „mai avem multe de pus la punct, rămâne să stabilim când, cum şi ce vom face. Sunt foarte multe capitole la care pot spune că am fost corigenţi. În momentul de faţa nu am putut pune în aplicare ceea ce ne-am propus, fapt care s-a şi văzut de altfel„.

CS Caraș-Severin: Ionescu, Antonaru – Vaidasigan 5, Pîrîianu 4, Grigoraș 3, Tucanu 3, Pîrvan 3, Ciubotariu 3, Petrea 2, Rohozneanu 2, R. Czari, Negru. Antrenori: Aihan Omer și Gligore Czari.

Știința Bacău: Laufceac, Tamaș, Tevzadze – Bondar 7, Ghiță 4, B. Voica 4, Kurilenko 2, Dospinescu 2, Rotaru 2, Gurkovsky 1, Sipos 1, Iancu, Manea, Păunică, Ramba, G. Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

Leave a reply