Cristian Petrescu, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat  contractul de finanţare pentru proiectul Dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria Radna, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional.

Proiectul are o durată de implementare de 40 de luni şi o valoare totală de 47.145.581,73 de lei, din care 34.489.250,18 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Obiectivele sale sunt consolidarea şi valorificarea substanţei istorice a Ansamblului Maria Radna (format din patru monumente istorice care vor intra în circuitul turistic din 2015) şi îmbunătăţirea infrastructurii de orientare, acces şi primire a turiştilor în judeţul Arad şi în localitatea Lipova, încurajând investiţiile conexe în Lipova.

„Ca urmare a acestor acţiuni, avem în vedere dublarea numărului de turişti, în zona Lipova şi în localităţile vecine, până în anul 2015, precum şi creşterea duratei medii de înnoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite, astfel, ca în zonă să se poată desfăşura activităţi turistice pe tot parcursul anului, faţă de 6 luni cât ţine sezonul turistic în prezent”, a declarat ministrul Petrescu.

Până la data de 24 februarie ac.c, în judeţul Arad au fost depuse 128 de proiecte pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional. Din cele 128 de proiecte depuse, s-au contractat 42 de proiecte în valoare totală de 643,85 de milioane de lei, din care 407,87 de milioane de lei reprezintă fonduri europene.

Leave a reply