Primul președinte al Forumului Democrat German din Caraș-Severin, Karl Ludwig Lupșiasca, a murit în accidentul de ieri de pe DN58B dintre Gherteniș și Măureni.
Dipl. Karl Ludwig Lupșiasca, născut la 07 iunie 1935 la Lugoj, inginer de proiectare (motoare de apă), primul președinte al Forumului Democrat German, la 9 ianuarie 1990-1991, apoi din nou în perioada 1992-2004, membru de lungă durata în conducerea Forumului Democrat al Germanilor România (Sibiu) și din Banat (Timișoara), câștigător al premiului „Alexander Tietz“ în 2000 și Insigna de Aur de Onoare al Forumului Democrat al germanilor din Banat (2005), autor de cărți de istorie despre Banat , membru fondator ansamblul muzical „Banat Bergland”, cetățean de onoare al jud.Caras-Severin ( din 25.02.2010), și-a găsit sfârșitul în acest tragic accident de circulație.
”Exprimăm condoleanțele noastre sincere familiei. Ne va fi foarte dor de el!Dumnezeu să îi dea odihnă eternă!”, transmite Erwin Josef Țigla, actualul președinte al forumului germanilor din județ.
În urma accidentului rutier de ieri după-amiază două persoane și-au pierdut viața și alte două au fost rănite.

Leave a reply