Un ghid turistic care evidențiază frumusețile naturale ale traseelor din parcurile naționale ale Muntilor Banatului a văzut de lumina tiparului. Volumul ,,Ghid de turism activ al parcurilor naţionale şi naturale din Muntii Banatului” a fost scris de Andreea – Elena Grosu, o tânără absolventă de geografie, la Universitatea de Vest din Timişoara. Autoarea volumului a studiat timp de trei ani traseele din Parcurile naționale din Munţii Banatului şi a realizat un ghid deosebit de util oricărui turist.

Cartea a fost lansată săptămâna trecută și la Reșița în cadrul unui eveniment organizat de către Consiliul Județean Caraş-Severin şi Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin.

”Am iniţiat lansarea cărţii la Reşiţa, deoarece, practic, vine ca o competare la volumul ”Banatul Montan – Ghid turistic”, al prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, dar şi la primul episod din filmul documentar realizat de regizorul Sabin Dorohoi ”Banatul Montan – Drumul romanilor”, care a avut, recent, premiera, toate vorbind despre frumuseţile judeţului Caraş-Severin. Eu îi felicit sincer şi le doresc mult succes pe mai departe!”, a precizat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

 

Leave a reply