Începând cu luna martie, Primăria Reșița a amplasat pe raza municipiului, pe  platformele de colectare a deșeurilor menajere de la populație, containere speciale pentru colectarea selectivă  a deșeurilor reciclabile după cum urmează:

 

Galben — pentru deșeuri din plastic și metal;

Albastru — pentru deșeuri de hârtie și carton;

Verde — pentru deșeuri din sticlă.

 

Golirea containerelor destinate deșeurilor reciclabile se face în fiecare zi, de luni până vineri, după un program stabilit împreună cu operatorul de salubritate S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L. – punct de lucru Reșița, cu un autocompactor de același tip ca și cele utilizate pentru golirea containerelor pentru colectarea deșeurilor menajere  (de tablă). Precizăm că această autospecială este utilizată doar pentru colectarea deșeurilor reciclabile și în fiecare zi se utilizează pentru un anumit tip de deșeu reciclabil, astfel:

 

luni și marți  – deșeurile provenite din plastic și metal (containerele galbene),

miercuri și joi – deșeurile din hârtie și carton (containerele albastre),

vineri (o dată la două săptămâni) – deșeurile din sticlă (containerele verzi).

 

Programul de ridicare a deșeurilor reciclabile poate suferi modificări în funcție de gradul de încărcare al containerelor.

 

 

În perioada martie-august 2017 au fost colectate selectiv următoarele cantități de deșeuri:

 

Facem pe această cale un apel către cetățenii municipiului Reșița să respecte legislația în vigoare privind colectarea deșeurilor și, totodată, le adresăm rugămintea de a nu depozita în containere decât strict deșeurile pentru care au fost destinate și nu alte tipuri de deșeuri.

Leave a reply