Absolvenții de liceu vor susține, luni, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă, urmate de cele digitale și de cele într-o limbă străină, iar primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, luni, va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Pe 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, urmând ca pe 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Conform metodologiei de examen, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Luni, 21 august, candidații au susținut proba scrisă la limba română, urmată, miercuri, de cea obligatorie de profil, adică, la istorie sau matematică, iar joi, 24 august, au dat proba la alegere în funcție de profil și specializare.

Conform datelor centralizate de către Ministerul Educației, peste 39.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017.

„Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi (din toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 37.138 – zi, 1.036 – seral şi 1.261 – frecvenţă redusă. Precizăm că în prima sesiune au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi (din toate promoţiile)”, au anunțat reprezentanții Ministerului.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, până la ora 16,00, iar elevii nemulțumiți de note pot depune contestaţii între orele 16:00 -20:00. Între 2 și 5 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, iar în 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Anul trecut, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a fost de 24%, un rezultat apropiat cu cel din anul 2015, când promovabilitatea a fost de 24,1%.

Leave a reply