Prima Pagina / CARANSEBEŞ / Noaptea Europeană a Muzeelor Ediţia a XIII – a 20 Mai 2017

Noaptea Europeană a Muzeelor Ediţia a XIII – a 20 Mai 2017

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, Primăriei Constantin Daicoviciu și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România organizează sâmbătă, 20 mai 2017, Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XIII -a ediţie, în intervalul orar 18.00 (20 Mai 2017) – 02.00 (21 mai 2017). Această manifestare culturală de mare amploare se desfăşoară atât la nivel naţional cât şi internaţional, la acest eveniment înscriindu-se muzee din ţară şi străinătate.

Anul acesta sub patronajul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș se va realiza un circuit expozițional, care cuprinde următoarele locații:

  1. Sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș

Expoziții temporare:

Expoziția Omagială dedicată Generalul Ioan Dragalina la 100 de ani;

Expoziţia de pictură naivă: ,,Mihai Vintilă”;

Expoziţia: Radu Florescu( viața și activitatea);

Expozitia de arheologie: Noi descoperiri arheologice la Tibiscum și Balta Sarată;

Expozita: Granița Bănățeană trecut și prezent;

Expozitia de etnografie: Etnos-românesc în munții Banatului.

II Sediul Rezervației Arheologice Tibiscum din municipiul Caransebeș, sat Jupa.

(La Rezervaţia Arheologică TIBISCUM, între orele 10.00 – 18.00 se va realiza un circuit expoziţional a sitului arheologic);

III  Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna Contantin Daicoviciu deschis de la ora 18.00 la ora 22.00 prezintă obicte personale ale familiei Daicoviciu și câteva descoperiri arheologice din Banatul de Munte.

Prin urmare, în intervalul orar: 18.00 (20 mai 2017) – 02.00 (21 mai 2017), cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan.

Noutatea acestei ediții este conferită de prezența (ora 19.30) pe scena din curtea interioară a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş a unei echipe de actori din cadrul Teatrului de Vest din Reșița care va susține un spectacol de Magie și Iluzionism Pentru Copii (regia Dan Mirea).

Informaţii suplimentare legate de expoziţiile incluse în programul aferent Nopţii Europene ale Muzeelor le puteţi găsi accesând următoarele link-uri: http://noapteamuzeelor.ro, www.muzeul-caransebes.ro sau pe pagina de facebook a instituţiei de cultură: https://ro-ro.facebook.com/muzeul.caransebes.

Partenerii media ai acestui eveniment sunt: UNIUNEA ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA, EXPRESS DE BANAT, TVR TIMIŞOARA, BANAT TV, INFO CS, RADIO REŞIŢA, ZIUA DE VEST, CARAŞ ONLINE, 7 ZILE, TV ONLINE CARANSEBEŞ.

Atmosfera va fi completată cu muzică de toate genurile şi tradiţionalii mici românești (curtea interioară a muzeului).

Intrarea este liberă!

About editor editor

Lasă un răspuns