SomeriRedactarea corectă a Curriculum Vitae este esențială, întrucât acesta este prima impresie pe care o facem angajatorilor. Iată cele mai comune cinci greșeli făcute în redactarea CV-ului pe care să le eviți cu orice preț.

1. Completarea greșită a datelor de contact

Datele de contact sunt la fel de importante ca experiența profesională redată în CV. Lipsa datelor de contact sau completarea lor incorectă face imposibilă contactarea de către recruiteri. Asigură-te că datele tale de contact sunt constant actualizare și corecte.

2. Omiterea includerii unei poze

Deși multe persoane sunt de părere că includerea unei poze nu este esențială, existența ei poate atrage atenția asupra CV-ului tău. Asigură-te că poza este „tip buletin”, fără alte persoane în cadru și foarte important, aceasta trebuie să fie color.

3. Ordonarea incorectă a experienței profesionale

Experiența profesională este enumerată începând cu ultima poziție ocupată, urmată de cele anterioare și nu în ordine inversă.

4. Prea multă informație

O descriere succintă a câtorva din cele mai imporante responsabilități ar trebui să fie suficientă să atragă atenția. Persoanele specializare în recrutare cunosc în general atribuțiile și responsabilitățile fiecărui post în parte, așa că nu trebuie să încluzi foarte multe detalii – doar cele care pot atrage atenția.

5. Greșeli de ortografie

Acestea sunt probabil cele mai comune greșeli întâlnite în CV-uri. Din neatenție, grabă sau chiar necunoaștere redactăm adesea greșeli gramaticale sau de ortografie. Documentează-te în cazul în care nu ești sigur de cum ar trebui articulat un cuvânt și roagă câțiva prieteni să îți citească CV-ul și să te atenționeze dacă observă orice tip de erori de scriere.

Redactarea impecabilă a CV-ului este un pas important în a arata interes față de un posibil loc de muncă și de a face o foarte bună primă impresie angajatorilor și recruiterilor; așadar acordă mare atenție acestor greșeli frecvente pentru a le evita.

Leave a reply