superkombatDupă ce a găzduit Local Kombat şi finalele Challenge Cup, precum şi meciurile Naţionalei de handbal, internaţionalele de lupte ori naţionalele de box, Sala Polivalentă din Reşiţa este închisă. Nimic nu s-a schimbat din 2007, doar că abia acum toată lumea este speriată şi schimbă regulile. În această sală polivalentă au luptat Cătălin Moroşanu la Superkombat, transmis live de Eurosport. Aici a venit Doroftei să organizeze Campionatul Naţional de Box, aici s-a antrenat Lotul Olimpic de Gimnastică. În aceiaşi sală a câştigat UCM Reşiţa Challenge Cup, făcând istorie în Europa. Acum chiar directorii au închis-o, de frică!

Activitatea Sălii Polivalente din Reşiţa a fost suspendată, începând de marţi, pe o perioadă nederminată, din cauza faptului că nu are avizul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă. „Nu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin a închis Sala Polivalentă. Decizia a fost a mea şi a conducerii Consiliului Judeţean. Nu avem avizul ISU [PSI n.n.] pentru exploatare corespunzătoare. Activitatea este suspendată pe o perioadă nedeterminată. Sala nu a fost autorizată de la refacerea ei, din 2007, deşi s-a încercat avizarea. Nu au fost suficiente fonduri. Din punctul meu de vedere stăm bine, avem suficiente ieşiri, sistem antifum, hidranţi, extinctoare. Ne lipsesc patru ventilatoare care să aspire un eventual fum din sală. Noi avem patru, dar nu sunt conforme cu normele PSI”, a declarat Robert Buzzi, administratorul Sălii Polivalente din Reşiţa.

Un prim control al ISU a avut loc la Sala Polivalentă în lună martie a anului 2015, urmat de un altul, după şase luni. Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost amendată cu suma de 2.500 lei. Potrivit lui Robert Buzzi, investiţiile necesare s-ar ridica la circa 65.000 lei, la care se adaugă TVA, bani au fost solicitaţi Consiliului Judeţean. În urma discuţiilor purtate cu conducerea CJ Caraş-Severin, Robert Buzzi spune că există posibilitatea ca, la rectificarea bugetară din această lună, să fie viraţi banii către Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Frica închide Sala Polivalentă din Reșița Zece echipe afectate
Din cauza suspendării activităţii pe perioadă nedeterminată, până la remedierea problemelor va fi afectată şi activitatea a zece entităţi sportive, printre care echipele de handbal, HC „Adrian Petrea” şi Universitatea Reşiţa, precum şi echipa de fotbal de sală „Muncitorul” Reşiţa. „Cum reușim ca după o tragedie, care nu trebuia să se întâmple niciodată, în loc să ne oprim să plângem, să reflectăm și să facem tot posibilul să nu se mai repete, ne certăm în loc să ne gândim ce poate face fiecare dintre noi de azi pentru «schimbarea» atât de nedefinită, căutăm vinovați și ne și bucurăm când cineva pledează fără premeditare, de parcă ar fi un real gest în folosul comunității, ne împărțim în grupulețe și luăm decizii absurde. Nu este un moment zero, momentele zero sunt zi de zi și depind 100% de comportamentul nostru. Nu ieri ați aflat că viața noastră e plină de compromisuri. Artiștii nu mai au unde să-și desfășoare activitatea pentru că ați aflat ieri că trebuie să închideți teatrele, sălile de concert și cluburile, sportivii au rămas fără stadioane și săli, iar câmpurile și dealurile sunt vândute, urmează școlile? Da, poate că sunt supărat, dar nu sunt nici laș, nici egoist, nici insensibil și da, am doi băieți, și da poate-mi reproșez uneori că nu m-am mutat pentru ei, și da, am fost informați azi că nu ne mai putem antrena până când nu primesc sălile din oraș avize, când se va întâmpla? Nu știu”, a postat pe contul său de pe Facebook Cristian Pătru (foto), finanțatorul echipei HC Adrian Petrea.

Îmi amintesc nişte stenograme…
Îmi vin în minte acum discuţiile dintre Vasile Sauca şi Ioan Vetreş, stenografiate în dosarul lui Ianăş Roşeţi, cum se lăudau că primeau lucrări pe care nici nu le executau, ci doar dădeau şpaga care trebuie şi… gata! Se făcea recepţia! Ştiţi ce scrie Sauca în declaraţia lui de martor? „o altă lucrare ce mi-a fost atribuită a fost reparaţii la acoperişul sălii polivalente din Reşiţa”, probabil primită pe acelaşi sistem ca şi celelalte. Aşa că să nu ne mire, să nu ne mire nici că însuşi directorul recunoaşte că normele PSI nu se respectă încă din 2007, de la modernizarea ei, că s-au luat amenzi, dar na! Până acum Frunzăverde trebuia slăvit şi nu putea nimeni recunoaşte că, de fapt, la toate aceste evenimente de mari dimensiuni, viaţa suporterilor e pusă în pericol pentru slava preşedintelui de Consiliu Judeţean. Atât pot unii oameni…

Leave a reply