Explozie bloc garsoniere al gugu resita elicopter smurd subprefec inspectie (21)Intreaga echipa SC REGIONAL AIR SERVICES SRL – aeroport Tuzla prezinta condoleante familiilor victimelor accidentul aviatic din data de 15. 12. 2014 in care elicoterul EC 135 SMURD a cazut in lacul Siutghiol. Este un eveniment care ne indurereaza - cu atat mai mult cu cat impartasim aceeasi pasiune: zborul. Respectam activitatea pilotilor, mecanicilor si medicilor si ne intristeaza numarul evenimentelor aeronautice inregistrate in ultima vreme.
 
Regretam totodata ca in aceasta imprejurare, in care empatia noastra se indreapta spre victime si familiile acestora si in care este atat de necesara decenta si corectitudinea, suntem nevoiti sa aducem precizari pentru a opri dezinformarile:

•	Elicopterul a fost operat si intretinut de SC REGIONAL AIR SERVICES SRL strict in perioada 29. 03. 2013 – 29. 09. 2014 – ca urmare a castigarii licitatiei publice publicate in SEAP si pe toate site-urile importante de licitatii (anunt nr. 142170 / 26.06.2013). REGIONAL AIR SERVICES a fost singurul ofertant care a depus documentatia respectand legislatia in vigoare – atat in domeniul achizitiilor publice, cat si in cel aeronatic. 
•	Elicopterul a fost contractat pentru programul transfrontalier "Equipment to save our lives" – fiind proiectat si dotat cu maxima precizie pentru acest scop, descris la nivel de detaliu de proiectul de finantare europeana. 
•	In perioada 29. 03. 2013 – 29. 09. 2014, echipajul civil al SC REGIONAL AIR SERVICES SRL a parcurs pregatirea perioadica – conform programului de antrenament contractat si avizat de autoritati. Suplimentar fata de obligatiile contractuale, SC REGIONAL AIR SERVICES SRL a suportat din bugetul propriu cheltuieli aferente personalului medical si alte cheltuieli. Dupa data de 29. 09. 2014, personalul navigant nu a mai apartinut companiei SC REGIONAL AIR SERVICES SRL.
•	Intrarea elicopterul EC 135 in sistemul public de alarmare al 112 a fost refuzata, ca si angajarea medicilor, motiv pentru care s-a recurs la rezilierea contractului si transferul acestuia sub autoritatea SMURD.
•	Pana la data de 29. 09. 2014 elicopterul civil EC 135 a fost intretinut si operat in perfecta conformitate standardele privind aviatia civila, prin autorizarile si certificarile pe care le detine SC REGIONAL AIR SERVICES SRL – trasabilitatea proceselor si documentatia tehnica fiind permanent verificate si la dispozitia contractorului si a institutiilor competente. 
•	Din pacate, legatura dintre SC REGIONAL AIR SERVICES SRL si YR-CJC a incetat in data de 29. 09. 2014. 
•	Dupa aceasta data, elicopterul a trecut la standardele de intretinere si operare militare.
Aceste informatii de natura tehnica sunt adresate strict celor interesati de investigatie. 

Mesajul nostru este cel de solidaritate si regret fata de oamenii angajati ai SMURD si de speranta ca cele doua sisteme vor gasi o cale de compatibilizare si sprijin reciproc, astfel incat raspunsul in astfel de situatii sa fie mai eficient. Ne dorim sa putem contribui la realizarea cu success a misiunilor de salvare aeriana si sa putem contribui cu experienta pe care o avem la dezvoltarea unui sistem integrat si performant.

Prim-Ministrul Guvernului României, Victor Ponta, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru victimele tragediei aviatice din judetul Constanța
 
„Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către familiile celor patru eroi care au decedat ieri, în timp ce își îndeplineau misiunea de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, ca în atâtea alte ocazii.
În numele Guvernului României, îmi exprim solidaritatea cu familiile celor trecuți în neființă în urma acestui tragic accident.
Țin să le mulțumesc, și pe această cale, tuturor celor care, aflați în serviciile de urgență, își riscă zilnic viața și depun eforturi supraomenești, în mod necondiționat, pentru a-și ajuta semenii.
Ii asigur pe toti românii că autoritățile vor acționa pentru a afla, cât mai rapid, cauzele acestei cumplite tragedii!”
 
Victor Ponta, Prim-Ministru al Guvernului României

Leave a reply