IMG_1320Alt turneu de futsal la Resita in Polivalenta resiteana. Nimeni nu a banuit ceea ce avea sa se intample. Vazand lista echipelor participante inscrise pentru acest turneu, o dadeau deja castigatoare pe aceeasi CODA VINCI, ca la mai majoritatea turneelor de sala din ultima vreme. Ceea ce s-a intamplat la sfarsit de saptamana la Resita, nu a putut decat sa smulga un WAW !!! 19 iulie 2014, incepand cu orele 9 00 , sambata, a debutat in Sala Polivalenta din Resita cu primul meci al unui interesant turneu, ,,TRANS PROTECTOR CUP’’ 2014.
Inimosul pasionat de sport, Ionel Pau din Bocsa, patronul de la Trans Protector cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin, cu sprijinul personal al doamnei Liliana Dacica, o mare pasionata a sportului si-o iubitoare a tineretului.
12 echipe s-au inscris in competitie, acestea fiind impartite in doua grupe, prin tragere la sorti. Cei prezenti in Sala Polivalenta nu banuiau deloc ceea ce avea sa se intample.
Grupa A: Rox-Ami, Coda Vinci, Somalia Resita si Auto Alex Moldova Noua
Grupa B: Politia CS, Trans Protector, All Friends si camera de Comert CS.
Primul joc a adus fata in fat ape Rox-Ami din Resita si pe cei de la Auto-Alex din Moldova Noua.
Iata loturile celor doua combatante:
Rox-Ami : Anghel Adrian, Suciu Sorin, Urlica Alexandru, Buda Cosmin, Voin Denis, Matei Ionut, Stanciu Nicolae, Brumar Miodrag, Manci Ionut, Avramovici Alexandru, Izvernar Silviu, Stroescu Ovidiu, Ungurean Petru.
Auto-Alex MN: Lazarovici Safet, Tarsoly Nicolae, Tismanariu Constantin, Rocas Nicusor, Marchis Andrei, Tutulan Roger, Stefanovici Branimir, Radu Cristian, Zurbagiu Constantin, Ignat Alin, Tutucan Roberto, Nicolici Sata.
Rox-Ami Resita – Auto-AlexMoldova Noua 4-5 (2-2) – rezultat final.
Al doilea joc Politia Caras-Severin cu Camera de Comert CS.
Loturile celor doua combatante:
Politia: Cioanca Florin, Trusca Giani, Siminiceanu Mihai, Bordea Aurelian, David Razvan, Iana Vlad, Sturzu Alexandru, Ivascu Cosmin, Bordea Aurelian.
Camera de Comert: Copocean Cristian, Doana Casian, Pitaru Alin, Lazaroiu Adrian, Barcean Florin, Osain Claudiu, Pungila Natanel, Smaniotto Marius, Anghel Adrian, Buzzi Alexandru, Huruiala Tom, Graure Lucian.
Politia CS – Camera de Comert CS 2-4 (0-3) – rezultat final
Coda Vinci Resita – Somalia Resita, al treilea meci al zilei.
Coda Vinci: Gaina ,,nebuna’’ Alin, Doana Leontin, Oprita Daniel, Lupu Robert, Ilas Valentin, Visatovici Bosco, Costachi Razvan, Beica Andrei, Vastag Andrei, Vastag Laszlo, Mezin Razvan, Neagoe Andrei.
Somalia Resita: Capatana Mihai, Farcas Nicolae, Glusceanu Valentin, Pistea Alin, Crina Cristian, Mana Alin, Priala Marius, Munteanu Marius, Lupu Rafael, Atanasoaie Marius.
Coda Vinci –Resita – Somalia Resita 8-2 (5-1) – rezultat final
In meciul al patrulea, Trans Protector Resita a dat piept cfu cei de la All Friends.
Trans Protector-Resita: Giurcanu Sile, Bosca Valentin, Bica Sevastian, Dumitru Daniel, Keller Mircea, Mozici Marius, Fodor Flavius, Fara Cristian, Vadrariu ,,Piciu’’ Daniel, Bresneni ,,Cacao’’ Laurentiu, Dobre Lucian, Popescu ,,Piciu’’ Ovidiu.
All Friends-Resita: Balaci Constantin, Cuzma Claudiu, Secula Paunel, Ivizoiu Dumitru, Copocean Lavi, Bocorodita Danut, Croitoru Cosmin, Iovanovici Radu, Iancu Adrian, Pitaru Cosmin, Borsuti Ciprian, Hogea Catalin.
Trans Protector-Resita – All Friends-Resita 2-1 (1-0) – rezultat final
Al cincilea meci al zilei din faza grupelor, au adus fata in fata pe Rox-Ami Resita si pe Somalia-Resita.
Rox-Ami Resita – Somalia Resita 9-0 (4-0) – rezultat final
In meciul sase, Politia a dat piept cu cei de la All Friends.
Politia CS – All Friends –Resita 3-3 (1-0)
Meciul al saptelea i-a adus in fat ape cei de la Coda Vinci-Resita sip e cei de la Auto-Alex Moldova Noua.
Coda Vinci Resita – Auto-Alex Moldova Noua 2-3 (2-2) (!!!) – rezultat final
Meciul al optulea i-a adus fata in fata in terenul din Polivalenta pe cei de la Trans Protector Resita si pe cei de la Camera de Comert CS.
Trans Protector Resita – Camera de Comert CS 2-2 (1-1) – rezultat final
Meciul noua, cei de la Rox-Ami Resita i-au intalnit pe cei de la Coda-Vinci Resita.
Rox-Ami Resita – Coda Vinci Resita 2-3 (1-1) – rezultat final
Meciul al zecelea i-a adus fata in fat ape politisti si pe organizatorii de la Trans Protector.
Politia CS – Trans Protector Resita 2-10 (1-6) – rezultat final
In meciul 11, somalezii din resita au dat piept cu moldovenii…
Somalia Resita – Auto-Alex Moldova Noua 3-9 (2-3) – rezultat final
In ultimul meci al fazei grupelor, ,,prietenii’’ au intalnit pe cei de la camera de Comert.
All Friends Resita – Camera de Comert CS 3-6 (1-4) – rezultat final.
Concluzii dupa prima zi:
-organizare ireprosabila
-meciuri foarte viu disputate
-participarea unor jucatori cu nume din fotbalul local si nu numai sau chiar fost fotbalisti cu si de valoare ai fotbalului din vest
-bucuria de-a juca fotbal in sala a Capitanului Reprezentativei Romaniei la futsal, ROBERT LUPU, care si-a dat inca odata ,,arama pe fata” (nu cred ca a ramas fotbalist sau oficial din sala cu care n-a dat mana, sa nu spunem ca, a stat cu fiecare in limitele timpului disponibil cate putin de vorba, cu unii chiar a stat la poze)…MARE OM…MARE CARACTER !!!
-pe toata durata primei zile, doi oameni nu s-au ridicat de la masa oficiala cat meciurile au fost in desfasurare: Paul si Didi…pardon… il vazuzem pe Paul, PATRONUL DE LA TRANS PROTECTOR luand mopul si stergand cu acesta podeaua Salii Polivalente ( oare cati alti patroni de firme ar fi facut asta?) IMI CER SCUZE lui Paul dar n-am putut sa nu scriu asta…
-Didi nu s-a ridicat de la masa si-mi spunea ,,n-am mai scris atat de pe vremea in care am fost elev la scoala’’ se referee evident la completarea foilor oficiale de joc, cu formatiile, cu evolutia scorurilor, cu diferitele observatii despre evenimentele existente la jocuri
-evolutia buna a celor doi arbitrii Joe si Ghita, evolutie aiurea considerata de pierzatori, chiar daca au mai si gresit, sigur ca au fost greseli umane, neavantajand pe unii sau dezavantajand pe altii
-am remarcat bucuria de a juca fotbal a tuturor jucatorilor inscrisi pe foile oficiale de joc, jucatori sau fost jucatori la niveluri mai mai sau mai putin mari, jucatori cu nume toti, asta e clar.

In urma jocurilor din grupe, s-au calificat pentru semifinale: Auto-Alex Moldova Noua, surpriza turneului, care a invins Codavincii in calificari si a ajuns pe podium la finalul competitiei, Camera de Comert CS, Coda Vinci – Resita si Trans Protector Resita.

Ziua a doua a fost dedicate semifinalelor si celor doua finale, mari si mici, pentru stabilirea clasamentului general.
In prima semifinala, s-au intalnit Auto-Alex Moldova Noua si cei de la Camera de Comert CS. Un meci deosebit de echilibrat atat, un meci de angajament in care echipele de pe teren au aratat nivelul inalt al acestei competitii, cu un Cristi Copocean in poarta celor de la Camera de Comert despre care toti cei prezenti spuneau: ,, un pusti dat dracu’’.
Auto-Alex MN – Camera de Comert CS 1-2 (0-1) si accederea in finala mare a celor de la Camera de Comert.
A doua semifinala s-a desfasurat intre echipa organizatoare, Trans Protector si cei de la Coda Vinci. A fost un alt meci darz, un meci in care s-au impus in final cei de la Coda Vinci, datorita in mare parte a acestui genial Robert Lupu, jucator care arata de fiecare data bucuria de-a juca fotbal, jucator care nu degeaba a ajuns capitan la Echipa Reprezentativa a Romaniei de futsal, un jucator care a dirijat excelent din teren…
Trans Protector Resita – Coda Vinci Resita, 0-3 (0-1) si accederea in finala a celor de la Coda Vinci.
In finala mica a ,,Trans Protector Cup’’ 2014 s-au intalnit invinsele, Auto-Alex MN si organizatorii, cei de la Trans Protector. A rezultat un meci de-o factura tehnica iesita din comun, chiar daca de la gazde in aceasta a doua zi de competitie a lipsit Daniel Vadrariu si Lucian Dobre (in finala mica) . S-au impus in final cei de la Auto-Alex Moldova Noua cu 2-1 (1-0).
A venit si marea finala, in care s-au intalnit cei de la Camera de Comert CS si cei de la Coda Vinci. Si-a fost un meci demn de-o adevarata finala, un meci de angajament in care acelasi dirijor Robert Lupu a facut diferenta, fara sa luam din merite celorlalti coechipieri ai lui Robert. Meciul echilibrat s-a datorat in mare parte goalkeeperului de la Comera de Comert care a fost intr-adevar MARE… Jucatorul meciului a fost ,,muncitorul’’ Visatovici Bosco, cel care a reusit la 1-1 golul victoriei celor de la Coda Vinci.
Inedit a fost mementul in care la festivitatea de premiere, Ionel Pau si Liliana Dacica au inmanat echipelor participante pe langa cupe si diplome si… plicuri…
Si va spun sigur ca au fost consistente. In finala am asistat si la un duel inedit in teren, unde ex-rosso nerul Leo Doana l-a dat cu fundul de pamant pe pustiul lui cel mare Casian, eveniment care n-a ramas nesanctionat cu fault la care Leo ii spune pustiului Casian ,,taci ca n-a fost nimic, ai simulat’’ … Mai putea zice ceva Casi?
Au fost premiati, Robert Lupu – ,,Jucatorul turneului’’, Marchis Andrei – ,,Golgeterul Competitiei’’, Cristian Copocean – ,,Portarul Turneului’’, Sorin Frunzaverde pentru sprijunul acordat in desfasurarea competitiei ( diploma ridicata de reprezentantul oficial al CJCS – Liliana Dacica), Marian Caravan de la onlineul ,,Arena Banateana’’, alte persone care-au contribuit la buna desfasurare a turneului. Din surse demne de incredere, am aflat ca doamna Liliana Dacica, a venit de la o nunta pentru a asista la festivitatea de premiere si-a premia participantii si premiati ai turneului. Dupa festivitatea de premiere, intreaga asistenta a fost invitata de organizatorul acestei competitii Ionel Pau la un local din apropierea Resitei. Neoficial, pentru cele doua zile de competitie , premii + alte cheltuieli, suma investita se ridica undeva la 3000-3500 euro. Sigur ca asta e estimarea mea fara sa stiu multe alte cheltuieli.
Nu pot termina acest articol fara sa scriu: Felicitari participantilor si JOS PALARIA IONEL PAU cu-al tau ,,Trans Protector Cup 2014’’…

Dan-Aliosa Ulici

Comments

Leave a reply