CSM Resita 1Început bun in Franţa pentru micuţii rosso-neri ai profesorului Petre Panescu. Pe 21 iunie, puştii roş-negri au intrat pe teren într-un meci amical, un meci de acomodare, în care CSM Reşiţa a dat piept cu copiii din Germania de la Stuttgart. Un meci de bun augur în care copiii noştri au debutat cu o victorie la scor, 5-1, cu 4 goluri ale decarului Vlad Antonio Chera şi un al cincilea înscris de Alexandru Cocoşilă.
Turneul Internaţional Juniori C, organizat de FC BART la Sochaux, le-a dat posibilitatea rosso-nerilor lui Petre Panescu să câştige grupa din care au făcut parte, obţinând un egal în primul meci CSMetalul Reşiţa – Sous-Roches(Franţa) 0 – 0, continuat cu o victorie cu 3-1 CSMetalul Reşiţa – Gr Ballon (Franţa), două goluri marcate de Andrei Burciu şi unul Vlad Antonio Chera, 2-0 CSMetalul – Pont-de-Roi(Franţa), câte un gol aceeaşi Andrei şi Vlad. În sferturile de finală, ghinioanele s-au ţinut lanţ de puştii nostri. Întâi, CSMetalul Reşiţa – Mezire Fesches (Franţa) meciul s-a terminat 0-0 şi s-a trecut la loteria loviturilor de departajare, acolo unde din păcate copiii roş-negri au pierdut. S-a trecut apoi la jocurile pentru locurile de clasament, 5-8.

1În primul joc, CSMetalul – Hagenbach (Germania), după ce-au fost conduşi cu 1-0, Vlad Antonio Chera înscrie de două ori şi aduce CSM Reşiţa în avantaj. Cu 20 secunde înainte de sfârşitul meciului din păcate luam gol şi se restabileşte egalitatea şi astfel se trece la aceeaşi loterie a loviturilor de departajare. După un maraton de 22 lovituri de departajare, roş-negri nu reuşesc să câştige… A mai rămas meciul pentru locurile 7-8, deci un nou meci. În acest ultim meci, CSMetalul Reşiţa – ENVC(Franţa), Petre Panescu arată că ştie să-şi motiveze cu profesionalism copii şi astfel după cele 15 minute de joc, Vlad Antonio Chera reuşeşte un hat-trick şi astfel CSM Reşiţa reuşeşte să ocupe la final locul 7. Un loc merituos, cu toate că rosso-nerii au pornit competiţia din postura de deţinători ai trofeului. Un motiv în plus să fim mândri de copiii care ne-au reprezentat la Sochaux, organizatorii le-au desemnat la final ,,Trofeul FAIR PLAY”. Alt motiv de bucurie, este că nici de această dată, decarul VLAD ANTONIO CHERA nu ne-a dezamagit şi-a fost premiat de sponsorul turneului cu trofeul ,,Golgeterul turneului” primind o cupă şi-un tricou cu sponsorul competiţiei.
Un gest extraordinar al Juniorilor C (grupa 200) şi-al profesorului Petre Panescu: ,,Vrem să mulţumim domnului Vali Armaşu de la CAMAND, care-a sponsorizat echipa cu un rând de echipament, şi în mod special bănăţeanului de frunce, care prin performanţele lui a dus numele Banatului şi-al fotbalului românesc cu mult peste hotarele României, Dorinel Munteanu – MUNTI SPORTS, un exemplu pentru noi toţi, care-a sponsorizat echipa cu un rând de tricouri roş-negru”. Acum e rândul nostru să le mulţumim lor, artizanilor roş-negri, profesorului Petre Panescu.
Atât putem să vă spunem: VĂ MULŢUMIM !!!
Mulţimim Adrian Vasile Tiuch pentru promptitudinea cu care ne ţi mereu la curent cu evenimentele Juniorilor C – Grupa CSMetalul Reşiţa 2000 !

Foto: Adrian Vasile Tiuch
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply