Reabilitarea noului sediu al Clinicii de Dermato-Venerologie din Timişoara a început astăzi, astfel încât vara viitoare să poată primi pacienţii internaţi în actuala clinică ultracentrală.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, avea în plan mutarea clinicii încă de anul trecut. În noul sediu vor fi condiţii mult mai bune, întrucât aici vor putea fi cazaţi câte doi-trei pacienţi într-un salon şi nu câte opt ca în prezent. Clădirea este mai nouă şi mai sigură, urmând să fie dotată cu toate utilităţile necesare specifice: montajul a două lifturi care vor deservi personalul şi pacienţii spitalului, realizarea acoperişului tip terasă şi amenajarea parcării şi a unor alei adiacente.

Sediul Clincii va găzdui toate misiunile diplomatice din oraş şi un centru cultural pentru tineret. ‘Pentru Timişoara este extrem de important să găzduiască Centrele Culturale Francez şi German, Institute Culturale ale Franţei şi Germaniei, să găzduiască consulate ale acestor ţări, dar şi ale cât mai multor alte ţări europene şi de pe alte continente. Vreau ca această dimensiune a Timişoarei, de oraş în care sunt prezente misiuni culturale şi diplomatice ale cât mai multor ţări, să fie una consistentă’, a declarat Nicolae Robu.

Clădirea în care funcţionează în prezent  Clinica de Dermato-Venerologie are trei veacuri, fiind construită în jurul anului 1751, ca ‘Spitalul burghez’, în aceeaşi perioadă fiind construite şi alte obiective de sănătate de către stăpânirea de la Viena.

AGERPRES

Leave a reply