Picture 324 Reşiţenii au plătit, în acest sezon rece, facturi mai mari la încălzire faţă de anul trecut, chiar dacă iarna a fost mai uşoară, această situaţie fiind motivat de faptul că nu s-au mai acordat subvenţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Constantin Tarbuzan, directorul Centralei electrice de termoficare din Reşiţa.

La CET 2010 Reşiţa mai sunt peste o mie de abonaţi, din care 831 au trecut la încălzirea pe orizontală, adică sunt contorizaţi de la intrarea în apartamente, iar 246 sunt apartamente abonate la sistemul obişnuit de termoficare. În prezent, dintre cei aproximativ 1.000 de abonaţi, doar 500 de familii sunt consumatoare de agent termic, restul fiind instituţii publice şi agenţi economici.

Având în vedere pierderile mari înregistrate în anul 2013, în valoare de 6,8 milioane lei, de societatea de termoficare – S.C. CET 2010 Reşiţa S.R.L. – şi eforturile financiare realizate de administraţia locală pentru susţinerea acesteia, Primăria municipiului Reşiţa a lansat un chestionar, pentru a afla opiniile cetăţenilor privind menţinerea acestui serviciu public, cu suport de la bugetul local a pierderilor, sau oprirea şi conservarea sistemului până la găsirea celor mai bune soluţii. AGERPRES

Leave a reply