marius carpean arest

Mai multe persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, în urma descinderilor care au avut loc miercuri, în trei judeţe din sud-vestul ţării.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, miercuri, 25 de percheziţii, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, la locuinţele mai multor persoane suspectate că, prin evaziune fiscală, au prejudiciat bugetul de stat cu peste şapte milioane de lei. Acţiunea a vizat destructurarea unei grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Au fost puse în executare 19 mandate de aducere.

În urma investigaţiilor, a reieşit că membrii grupării ar fi înregistrat, în fals, în evidenţele contabile, documente care atestau efectuarea unor acte comerciale fictive. În baza acestor documente false introduse în contabilitate, s-a prejudiciat bugetul de stat, pe de o parte, prin restituirea ilegală de TVA, iar, pe de altă parte, prin diminuarea profitului impozabil, atestând cheltuieli fictive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, în activitatea infracţională erau interpuse mai multe societăţi comerciale, prin care se derulau activităţi comerciale, adică plăţi fictive, sumele de bani rezultate fiind însuşite în interes personal. În acest circuit comercial exista o ultimă firmă, în sarcina căreia rămânea datoria fiscală şi care era deschisă fictiv pe numele unor persoane care nu puteau fi găsite de autorităţile statului cu atribuţii în domeniu fiscal, întrucât erau, fie persoane fără adăpost, fie persoane care locuiau, în fapt, în străinătate.

Prejudiciul estimat până în acest moment este de peste 7 milioane lei. În cauză, faţă de 20 de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals.

Persoanele depistate urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, în vederea audierii şi luării măsurilor legale ce se impun.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, a poliţiştilor de la serviciile de combatere a criminalităţii organizate Mehedinţi şi Gorj, precum şi al celor de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, dar şi cu sprijinul tehnic şi informativ al S.R.I. şi D.I.P.I. AGERPRES

Leave a reply