Un studiu recent, întreprins de BCR, arată că cea mai mare parte a tinerilor români au ca model financiar un membru al familiei, cu predilecție mama. Liceenii, dar și studenții consideră că cea mai bună metodă de a îți administra fondurile este una echilibrată, unde trebuie să ai în vedere investițiile, dar pe primul loc trebuie să fie economisirea unor părți semnificative pentru „zile negre”.

 Acest comportament este unul previzibil dată fiind situația economică instabilă a românilor, tot mai mulți tineri începând să își planifice viitoarea carieră de la vârste fragede în comparație cu ceilalți europeni. Astfel, timpul alocat distracției, relaxării și creativității scade – trei valori pe care studenții și liceenii pun mare preț conform studiului BCR; rezultatul: un grup tot mai încordat și deznădăjduit.

Tot din respectivul sondaj rezultă că printre personalitățile publice în care tinerii au încredere sau le consideră demne de urmat se află Bill Gates, Mugur Isăƒrescu, Ion Țiriac, Donald Trump, Steve Jobs sau Mark Zuckerberg.

Sondajul a fost efectuat asupra a aproximativ 500 de elevi și 200 de studenți, fiind aplicat de către participanții la un intership finanțat și organizat de către BCR – Summer Job și Learn@BCR.

Leave a reply