Un echipaj naval al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Fontiera Moldova Veche a intervenit pentru a salva două persoane, cetăţeni români, care se aflau pe o insula în mijlocul Dunării şi care, din cauza vremii nefavorabile şi a valurilor mari, se aflau în imposibilitate de a se întoarce la mal.

 

In dimineaţa zilei de 02.09.2012, în jurul orei 10.00, un localnic din Moldova Veche a solicitat ajutorul Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin pentru a interveni la salvarea a doi cetăţeni români care au rămas izolaţi pe insula Ostrov, situată pe direcţia localităţii Moldova Veche.

Persoana care a solicitat ajutorul transportase, in urma cu o zi, cu barca pe Dunăre, cele două persoane, un bărbat de 38 ani şi mama sa, în vârstă de 60 ani, ambii domiciliaţ in Timisoara. Cei doi timişoreni s-au instalat cu un cort pe insula Ostrov, unde intenţionau să desfăşoare activităţi de pescuit.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a valurilor mari, barcagiul nu a mai putut sa-i recupereze pe cei doi, motiv pentru care a solicitat sprijinul poliţiştilor de frontieră.

Un echipaj naval al Politiei de Frontiera s-a deplasat în zonă şi a intervenit cu ambarcaţia din dotare pentru a-i prelua pe cei doi pescari, acestia fiind transportati în condiţii de siguranţă la mal, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Leave a reply