Vânători din şase judeţe ale ţării se vor aduna sâmbătă în staţiunea balneară Băile Figa, de lângă oraşul Beclean, din judeţul Bistriţa-Năsăud, nu pentru a-şi arăta talentele în mânuirea armei, ci pentru a câştiga trofeul pus în joc în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului culinar ‘Vânătoare la ceaun’.

Preşedintele Filialei de vânătoare şi pescuit sportiv Beclean, Sorin Gîrjan, a declarat că la acest concurs şi-au anunţat participarea echipe din judeţele Cluj, Alba, Harghita, Suceava, Caraş-Severin şi din judeţul gazdă, ce vor prepara, printre altele, carne de mistreţ şi de căprior.

Inedită la ediţia din acest an este participarea în concurs a unui chinez, care va face parte din echipa unei asociaţii de vânătoare din comuna bistriţeană Lechinţa şi care va găti un produs specific ţării sale de origine, folosind carne de vânat.

Cei mai buni bucătari-vânători vor primi trofee, iar cel mai noros dintre ei va câştiga la tombolă o armă de vânătoare pusă la bătaie de un renumit producător de armament de vânătoare din Austria.

Preparatele culinare vor putea fi gustate şi de turiştii de la Băile Figa, după ce acestea vor fi jurizate.

Prima ediţie a concursului ‘Vânătoare la ceaun’ a avut loc odată cu inaugurarea, în urmă cu doi ani, a staţiunii balneare Băile Figa, investiţie realizată de Primăria oraşului Beclean printr-un proiect cu fonduri europene.

Comments

Leave a reply